Steg
1
Ha gelèpulver og gelatin i en bolle. Du kan bruke den typen gelé du vil, for å lage marker med den fargen og smaken du vil.
2
Mål opp vann og ha i en kjele. Skru på høy varme og kok opp. Når vannet koker kan du trekke kjelen av platen og skru av varmen.
3
Helt det varme vannet over gelèpulveret og rør rundt, slik at alt blander seg. Pass på at du ikke brenner deg på vannet! La blandingen stå i 20 minutter (til den er lunken eller avkjølt).
4
Imens kan du gjøre klar geléformen: Finn frem sugerør. Strekk ut «halsen» på hvert sugerør. Det kommer til å gi et kult mønster på markene.
5
Samle alle sugerørene til en bunt. Dekk den ene enden av bunten (der halsene på sugerøret er) godt med plast. Prøv å pakk de så godt og tett som du klarer, da dette vil gjøre at geleen ikke flyter ut av sugerørene. Bruk flere lag med plast, slik at det blir helt tett.
Sett en strikk rundt dem:)
6
Sett bundten i en høy beholder, f.eks. en mugge, et høyt målebeger eller en tom og ren melkekartong. Slik holder de seg på plass stående, og hvis det renner noe ut, så blir det ikke søl.
7
Finn frem den avkjølte geléblandingen. Mål opp fløte og ha i dette. Rør litt rundt. Fløten gir markene en litt uklar og grumstete farge, som kan se ganske kult ut (Hvis du vil ha helt klare marker kan du droppe fløten).
8
TIPS: Hell geléblandingen over i en mugge eller et målebeger (da blir det enklere å helle den i formen).
9
Hell geléblaningen i sugerørene (hell forsiktig, og fordel blaningen i de forskjellige sugerørene). Sett i kjøleskapet natten over, slik at de stivner helt.
10
Neste dag: Pakk ut sugerørene, og løsne de fra hverandre. For å gjøre det enklere å klemme de ut, kan du holde de under rennende varmt vann i noen sekunder. Det er best å bare ta noen få sugerør om gangen, slik at de ikke smelter!
11
Press ut markene på et tørt underlag. Det er enklest å ta en etter en. Hvis de sitter litt fast, kan du ta de litt under rennende varmt vann igjen. OBS! Hvis det blir vått på underlaget eller hvis markene holdes for lenge under varmt vann, kan de smelte. Sett de kaldt til du skal servere dem.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
12
For å lage oreo-jord: Ha oreokjeks i en foodprocessor, eller en hurtigmikser. Fest på lokket og sett i stikkontakten. Kjør oreokjeksene til fine smuler. Ta ut stikkontakten før du tar ut smulene. Server markene og jorden på et fat, eller i små skåler.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.