Steg
1
Sett en rist midt i en tom ovn.
2
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.
3
Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte. Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden.
Husk å skru av stekeplaten!
4
Skyll eplene. Hvis du vil kan du skrelle eplene. Bruk en epledeler og del eplet i båter, og kast kjernehuset.
Bruk en kniv i stedet, men pass på slik at du ikke skjærer deg.
5
Skjær eplebåtene i så tynne skiver som du klarer. Du kan godt legge skivene i en bolle, eller litt til siden.
6
Finn frem en ilfast form og smør den med det smeltede smøret. Spar resten av smøret til å ha over pannekakene.
7
Finn frem pannekakene og sjokoladepålegg.
8
Smør et tynt lag med sjokoladepålegg på hver pannekake (ca. 1 ts på hver). Det er lurt å bruke en smørekniv til å smøre på sjokoladen. Ha så epleskiver på midten av pannekaken.
9
Brett pannekaken sammen, slik at fyllet blir pakket godt inn, og legg over i den ildfaste formen. Gjør det samme med resten av pannekakene.
10
Pensle med resten av det smeltede smøret. Hvis du vil kan du drysse over litt sukker på toppen. Hvis du har litt eplebiter til overs, kan du godt servere disse sammen med pannekakene, eller kose deg med litt eple underveis!
Du kan også drysse litt hakkede nøtter over pannekakene.
11
Sett formen i ovnen og stek i 15 minutter, til pannekakene har fått en gyllen overflate.
Husk å ta tiden!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
12
Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter til å ta ut formen, og sett den på gryteunderlaget. Server med en gang.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.