Sett en rist midt i en tom ovn.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

1

Sett en rist midt i en tom ovn.

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.

Steg

2

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.

Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte. Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

3

Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte. Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden.

Du trenger
smør:
2 ss
Skyll eplene. Hvis du vil kan du skrelle eplene. Bruk en epledeler og del eplet i båter, og kast kjernehuset.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Epledeler
    Epledeler

Steg

4

Skyll eplene. Hvis du vil kan du skrelle eplene. Bruk en epledeler og del eplet i båter, og kast kjernehuset.

Du trenger
eple:
4 stk.

Bruk en kniv i stedet, men pass på slik at du ikke skjærer deg.

Skjær eplebåtene i så tynne skiver som du klarer. Du kan godt legge skivene i en bolle, eller litt til siden.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Bolle
    Bolle

Steg

5

Skjær eplebåtene i så tynne skiver som du klarer. Du kan godt legge skivene i en bolle, eller litt til siden.

Finn frem en ilfast form og smør den med det smeltede smøret. Spar resten av smøret til å ha over pannekakene.
UTSTYR
  • Ildfast form
    Ildfast form
  • Pensel
    Pensel

Steg

6

Finn frem en ilfast form og smør den med det smeltede smøret. Spar resten av smøret til å ha over pannekakene. 

Finn frem pannekakene og sjokoladepålegg.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

7

Finn frem pannekakene og sjokoladepålegg.

Du trenger
pannekake:
8 stk. ,
sjokoladepålegg:
8 ts
Smør et tynt lag med sjokoladepålegg på hver pannekake (ca. 1 ts på hver). Det er lurt å bruke en smørekniv til å smøre på sjokoladen. Ha så epleskiver på midten av pannekaken.
UTSTYR
  • Smørkniv
    Smørkniv

Steg

8

Smør et tynt lag med sjokoladepålegg på hver pannekake (ca. 1 ts på hver). Det er lurt å bruke en smørekniv til å smøre på sjokoladen. Ha så epleskiver på midten av pannekaken. 

Brett pannekaken sammen, slik at fyllet blir pakket godt inn, og legg over i den ildfaste formen. Gjør det samme med resten av pannekakene.

Steg

9

Brett pannekaken sammen, slik at fyllet blir pakket godt inn, og legg over i den ildfaste formen. Gjør det samme med resten av pannekakene.

Pensle med resten av det smeltede smøret. Hvis du vil kan du drysse over litt sukker på toppen. Hvis du har litt eplebiter til overs, kan du godt servere disse sammen med pannekakene, eller kose deg med litt eple underveis!

Steg

10

Pensle med resten av det smeltede smøret. Hvis du vil kan du drysse over litt sukker på toppen. Hvis du har litt eplebiter til overs, kan du godt servere disse sammen med pannekakene, eller kose deg med litt eple underveis!

Du kan også drysse litt hakkede nøtter over pannekakene.

Sett formen i ovnen og stek i 15 minutter, til pannekakene har fått en gyllen overflate.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

Sett formen i ovnen og stek i 15 minutter, til pannekakene har fått en gyllen overflate.

Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter til å ta ut formen, og sett den på gryteunderlaget. Server med en gang.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

12

Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter til å ta ut formen, og sett den på gryteunderlaget. Server med en gang.