Fruktsalat er kjempegodt som dessert, både til hverdag og til fest! Her har vi satt opp forslag til ingredienser, men du kan også bruke andre frukter og bær. Hvis du vil, så kan du toppe den med knasende nøtter og litt kesam.
Start med å skylle frukt og bær. Skjær av topp og bunn på en kiwi. Skjær av skallet på sidene og skjær den i skiver, slik som på bildet. Ha skivene over i en stor bolle.
Du trenger
Skjær pære i biter (del i to og så i skiver), og ha over i bollen. Hvis det er noen steiner i pæren, så kan du skjære vekk dette.
Vei opp druer. Del druene i to, og ha over i bollen.
Ta av det grønne på jordbærene, og skjær jordbærene i mindre biter (vi har delt hvert bær i 4 biter). Ha over i bollen.
Skrell banan og kast skallet. Skjær bananen i skiver. Ha over i bollen.
Skjær av topp og bunn av appelsin. Skjær så ned langs kantene, slik at du skjærer bort skallet. Skjær appelsinen i skiver, eller biter, og ha over i bollen.
Hvis det blir igjen noe fruktkjøtt på innsiden av skallet, kan du klemme det over frukten i bollen. Det blir til en god saus! Bland gjerne salaten litt sammen med en skje.
Mål opp mandler, og hakk dem i mindre biter. Pass på fingrene dine underveis. Server salaten med hakkede mandler og gjerne litt vaniljekesam.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.