Mål opp smør, og ha i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte. Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden. Avkjøl smøret.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele

Steg

1

Mål opp smør, og ha i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte. Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden. Avkjøl smøret.

 

Du trenger
smør:
100 g
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

2

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk over- og undervarme.

Skyll eple. Hvis du vil kan du skrelle eplene. Del eplet i båter, og kast kjernehuset. Skjær eplebåtene i mindre biter.
UTSTYR
  • Epledeler
    Epledeler
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

3

Skyll eple. Hvis du vil kan du skrelle eplene. Del eplet i båter, og kast kjernehuset. Skjær eplebåtene i mindre biter. 

Du trenger
eple:
1 stk.
Legg eplebitene over i en bolle. Ha sukker og kanel i bollen og bland sammen, slik at eplene får smak av sukker og kanel. Set bollen litt til sides, mens du fortsetter med oppskriften.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Teskje
    Teskje

Steg

4

Legg eplebitene over i en bolle. Ha sukker og kanel i bollen og bland sammen, slik at eplene får smak av sukker og kanel. Set bollen litt til sides, mens du fortsetter med oppskriften.

Du trenger
sukker:
1 ts ,
malt kanel:
1 ts
Mål opp mel, bakepulver og vaniljesukker, og sikt det i en bolle. Sikting gjør det mer luftig. Melblandingen skal du bruke etterpå.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Sikt
    Sikt
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

5

Mål opp mel, bakepulver og vaniljesukker, og sikt det i en bolle. Sikting gjør det mer luftig. Melblandingen skal du bruke etterpå.

Du trenger
hvetemel:
2,5 dl ,
vaniljesukker:
2 ts ,
bakepulver:
1,5 ts
Nå skal du lage eggedosis. Mål opp sukker og ha det i en bolle. Knekk så ett og ett egg i en kopp og ha det i en bolle. Å knekke det i en kopp først, gjør det enklere å ta ut eggeskall, hvis det kommer med.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Kopp
    Kopp

Steg

6

Nå skal du lage eggedosis. Mål opp sukker og ha det i en bolle. Knekk så ett og ett egg i en kopp og ha det i en bolle. Å knekke det i en kopp først, gjør det enklere å ta ut eggeskall, hvis det kommer med.

Du trenger
sukker:
1 dl ,
egg:
2 stk.
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

7

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.

Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.

Pisk sammen sukker og egg med håndmikseren på høy hastighet til det har blitt luftig eggedosis.

Steg

8

Pisk sammen sukker og egg med håndmikseren på høy hastighet til det har blitt luftig eggedosis.

Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.

Steg

9

Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.

Bland det smeltede smøret raskt inn i eggedosisen. Her kan det være greit å bruke en slikkepott.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

10

Bland det smeltede smøret raskt inn i eggedosisen. Her kan det være greit å bruke en slikkepott.

Ha i ca. halvparten av melblandingen, og vend det inn i eggedosisien. Bruk runde bevegelser med slikkepotten, og «hent» opp melet som har lagt seg på bunnen. Ikke rør for hardt, for å bevare luften som du har pisket inn i eggene.

Steg

11

Ha i ca. halvparten av melblandingen, og vend det inn i eggedosisien. Bruk runde bevegelser med slikkepotten, og «hent» opp melet som har lagt seg på bunnen. Ikke rør for hardt, for å bevare luften som du har pisket inn i eggene.

Mål opp melk og rør det forsiktig inn i røren, litt etter litt.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

12

Mål opp melk og rør det forsiktig inn i røren, litt etter litt.

Du trenger
melk:
1 dl
Vend inn resten av melblandingen.

Steg

13

Vend inn resten av melblandingen. 

Sett muffinsformer på et stekebrett. Du kan også sette muffinsformene i et muffinsbrett først, hvis du har det (da holder de formen enklere). Bruk 2 spiseskjeer til å ha blandingen i muffinsformene, fyll formene 3/4 fulle.
UTSTYR
  • Muffinsbrett
    Muffinsbrett
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • muffinsform
    Muffinsformer

Steg

14

Sett muffinsformer på et stekebrett. Du kan også sette muffinsformene i et muffinsbrett først, hvis du har det (da holder de formen enklere). Bruk 2 spiseskjeer til å ha blandingen i muffinsformene, fyll formene 3/4 fulle. 

Legg en ts vaniljekrem på hver muffins, og topp med eplebiter.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

15

Legg en ts vaniljekrem på hver muffins, og topp med eplebiter.

Du trenger
ferdig vaniljekrem:
10 ts
Sett stekebrettet inn midt i ovn og la steke i ca. 20 minutter, til de er gjennomstekte.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

16

Sett stekebrettet inn midt i ovn og la steke i ca. 20 minutter, til de er gjennomstekte.

Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget. Avkjøl muffinsene.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

17

Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget. Avkjøl muffinsene.