Mål opp smør.
UTSTYR
  • Kniv
    Kniv

Steg

1

Mål opp smør. 

Du trenger
romtemperert smør:
150 g

Du kan også bruke margarin.

Skjær smøret i terninger og ha det i en bolle.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Bolle
    Bolle

Steg

2

Skjær smøret i terninger og ha det i en bolle. 

Mål opp sukker og brunt sukker, og ha i bollen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

3

Mål opp sukker og brunt sukker, og ha i bollen. 

Du trenger
sukker:
1,5 dl ,
brunt sukker:
0,5 dl
Knekk ett og ett egg i en kopp, og bland dem godt inn i smørblandingen med en sleiv.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp
  • Tresleiv
    Tresleiv

Steg

4

Knekk ett og ett egg i en kopp, og bland dem godt inn i smørblandingen med en sleiv. 

Du trenger
egg:
3 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Mål opp hvetemel.

Steg

5

Mål opp hvetemel. 

Du trenger
hvetemel:
3 dl
Mål opp vaniljesukker og natron, og ha det i målebegeret sammen med melet. Rør litt rund med teskjeen i målebegeret, slik at alt blander seg.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

6

Mål opp vaniljesukker og natron, og ha det i målebegeret sammen med melet. Rør litt rund med teskjeen i målebegeret, slik at alt blander seg.  

Du trenger
vaniljesukker:
2 ts ,
natron:
0,5 ts
Hell melblandingen i bollen og bland godt.

Steg

7

Hell melblandingen i bollen og bland godt. 

Mål opp havregryn og ha i bollen.

Steg

8

Mål opp havregryn og ha i bollen.

Du trenger
lettkokte havregryn:
5 dl
Hakk sjokolade i små biter og ha i bollen.
UTSTYR
  • Fjøl
    Fjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

9

Hakk sjokolade i små biter og ha i bollen. 

Du trenger
melkesjokolade:
1 plate á 100 g
Mål opp nøtter og ha i bollen.

Steg

10

Mål opp nøtter og ha i bollen.

Du trenger
salte peanøtter:
2 dl
Bland forsiktig sammen til du har en ganske fast, men klissete deig.

Steg

11

Bland forsiktig sammen til du har en ganske fast, men klissete deig.

Du kan bytte ut peanøtter med andre nøtter som f.eks. hasselnøtter, og bruke nonstop eller kokesjokolade istedenfor melkesjokolade.

Del deigen i to.

Steg

12

Del deigen i to.

Ha litt mel på benken og på hendene.

Steg

13

Ha litt mel på benken og på hendene.

Du trenger
hvetemel:
til utbaking
Ha den ene delen av deigen over på benken.

Steg

14

Ha den ene delen av deigen over på benken.

Dekk skjærefjølen med et bakepapir og ha det i nærheten. Rull deigen til en 4 cm tykk pølser (4 cm er omtrent like tykt som lengden på tommelen din). Gjør det samme med den andre delen av deigen.
UTSTYR
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

15

Dekk skjærefjølen med et bakepapir og ha det i nærheten. Rull deigen til en 4 cm tykk pølser (4 cm er omtrent like tykt som lengden på tommelen din). Gjør det samme med den andre delen av deigen. 

Legg pølsene på skjærefjølen og sett dem i kjøleskapet i 30 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

16

Legg pølsene på skjærefjølen og sett dem i kjøleskapet i 30 minutter. 

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

17

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Skjær pølsene i ca. ½ cm tykke skiver (like tykke som pekefingeren din).

Steg

18

Skjær pølsene i ca. ½ cm tykke skiver (like tykke som pekefingeren din). 

Legg dem på stekebrett med bakepapir, med 4 kjeks i hver rad.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

19

Legg dem på stekebrett med bakepapir, med 4 kjeks i hver rad.

Sett det første brettet med kjeks inn i ovnen og stek dem i 12 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

20

Sett det første brettet med kjeks inn i ovnen og stek dem i 12 minutter. 

Sett et gryteunderlag og en rist på benken. Bruk grytekluter og ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen. Sett platen på gryteunderlaget og la kjeksene avkjøle seg litt.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Rist
    Rist

Steg

21

Sett et gryteunderlag og en rist på benken. Bruk grytekluter og ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen. Sett platen på gryteunderlaget og la kjeksene avkjøle seg litt. 

Sett inn det andre brettet med kjeks og stek dem i 12 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

22

Sett inn det andre brettet med kjeks og stek dem i 12 minutter. 

Legg kjeksene fra det første brettet over på risten etter noen minutter, og la dem bli helt kalde. Rydd bort stekeplaten, slik at du kan sette den neste stekeplaten på gryteunderlaget.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

23

Legg kjeksene fra det første brettet over på risten etter noen minutter, og la dem bli helt kalde. Rydd bort stekeplaten, slik at du kan sette den neste stekeplaten på 
gryteunderlaget.

Når kjeksene er helt kalde, kan de oppbevares i en tett boks eller i et rent glass.

Bruk gryteklutene og ta forsiktig ut den andre stekeplaten av ovnen. Sett platen på gryteunderlaget og la kjeksene avkjøle seg litt. Legg dem over på risten etter noen minutter, og la dem bli helt kalde.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

24

Bruk gryteklutene og ta forsiktig ut den andre stekeplaten av ovnen. Sett platen på gryteunderlaget og la kjeksene avkjøle seg litt. Legg dem over på risten etter noen minutter, og la dem bli helt kalde.