Eggedosis, barnas favoritt! Kjempegodt til helgekosen. Her har vi hatt på litt O´boy, men du kan smake til med det du liker! Hva med kakestrøssel, sitronmelisse eller revet sjokolade?
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i en bolle.
Du trenger
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Mål opp sukker og ha det i bollen.
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.
Pisk sammen sukker og egg med håndmikseren på høy hastighet i ca. 5 minutter, eller til det har blitt luftig eggedosis.
Da kan det være at du må piske litt lengre eller litt kortere.
Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.
Fyll eggedosisen i serveringsskåler eller glass. Bruk gjerne en slikkepott til å få ut all eggedosisen fra bollen.
Dryss over O`boy, ca. ½ ts per glass.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.