Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet til å helle vann fra.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

1

Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet til å helle vann fra.

Du trenger
egg:
3 stk. ,
vann:
til koking
Skru kokeplaten på høy varme. Sett tidsuret på 7 minutter når vannet begynner å koke. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

2

Skru kokeplaten på høy varme. Sett tidsuret på 7 minutter når vannet begynner å koke. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over. 

Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Gryteklut

Steg

3

Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann. 

Når vi skyller kokte egg i kaldt vann, løsner skallet lettere.

Sett frem 3 kjøkkenglass. Det er greit å ha en fjøl under, slik at du ikke søler på benken.
UTSTYR
  • Glass
    Glass
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

4

Sett frem 3 kjøkkenglass. Det er greit å ha en fjøl under, slik at du ikke søler på benken.

Bruk baksiden av en teskje og hakk på eggeskallet, slik at det blir synlige sprekker. Skallet skal fortsatt sitte fast på egget. Sprekkene lar litt farge slipper inn i egget, slik at du får det kule mønsteret. Gjør det samme med alle eggene.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

5

Bruk baksiden av en teskje og hakk på eggeskallet, slik at det blir synlige sprekker. Skallet skal fortsatt sitte fast på egget. Sprekkene lar litt farge slipper inn i egget, slik at du får det kule mønsteret. Gjør det samme med alle eggene.

Legg eggene i hvert sitt glass og fyll vann i glassene, slik at du dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet til å helle vann fra.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

6

Legg eggene i hvert sitt glass og fyll vann i glassene, slik at du dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet til å helle vann fra.

Du trenger
vann:
til å dekke eggene
Ha grønn konditorfarge i ett glass. Rør litt med en teskje, slik at fargen blander seg med vannet.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

7

Ha grønn konditorfarge i ett glass. Rør litt med en teskje, slik at fargen blander seg med vannet. 

Du trenger
grønn konditorfarge:
3 ts
Ha rød konditorfarge i ett glass. Rør litt med teskjeen, slik at fargen blander seg med vannet.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

8

Ha rød konditorfarge i ett glass. Rør litt med teskjeen, slik at fargen blander seg med vannet.

Du trenger
rød konditorfarge:
3 ts
Ha blåbærsaft i ett glass. Rør litt med teskjeen, slik at fargen blander seg med vannet.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

9

Ha blåbærsaft i ett glass. Rør litt med teskjeen, slik at fargen blander seg med vannet.

Du trenger
blåbærsaft:
6 ts

Du kan bruke andre konditorfarger. Du kan også legge eggene i saften fra et rødbeteglass, men det vil ta til seg litt smak.

Sett glassene inn i kjøleskapet og de ligge i minst 3 timer, eller over natten. Når du tar dem ut: Skrell forsiktig av skallet og spis som vanlige egg!

Steg

10

Sett glassene inn i kjøleskapet og de ligge i minst 3 timer, eller over natten. Når du tar dem ut: Skrell forsiktig av skallet og spis som vanlige egg!