Steg
1
Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet til å helle vann fra.
2
Skru kokeplaten på høy varme. Sett tidsuret på 7 minutter når vannet begynner å koke. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
3
Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann.
Husk å skru av platen!
Når vi skyller kokte egg i kaldt vann, løsner skallet lettere.
4
Sett frem 3 kjøkkenglass. Det er greit å ha en fjøl under, slik at du ikke søler på benken.
5
Bruk baksiden av en teskje og hakk på eggeskallet, slik at det blir synlige sprekker. Skallet skal fortsatt sitte fast på egget. Sprekkene lar litt farge slipper inn i egget, slik at du får det kule mønsteret. Gjør det samme med alle eggene.
6
Legg eggene i hvert sitt glass og fyll vann i glassene, slik at du dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet til å helle vann fra.
7
Ha grønn konditorfarge i ett glass. Rør litt med en teskje, slik at fargen blander seg med vannet.
8
Ha rød konditorfarge i ett glass. Rør litt med teskjeen, slik at fargen blander seg med vannet.
9
Ha blåbærsaft i ett glass. Rør litt med teskjeen, slik at fargen blander seg med vannet.
Du kan bruke andre konditorfarger. Du kan også legge eggene i saften fra et rødbeteglass, men det vil ta til seg litt smak.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
10
Sett glassene inn i kjøleskapet og de ligge i minst 3 timer, eller over natten. Når du tar dem ut: Skrell forsiktig av skallet og spis som vanlige egg!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.