Har du lyst til å forvandle vanlige kokte egg til dinosauregg? I denne oppskriften lager vi tre egg med ulik farge. Hvis du vil koke flere enn 3 egg, kan du lage flere glass og velge de fargene du liker best. De tar ikke så lang tid å lage, men bør ligger i kjøleskapet i 3 timer, eller over natten, for å få skikkelig farge. Jo lengre de ligger, jo mørkere farge får de!
Denne oppskriften gir 3 porsjoner
Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet til å helle vann fra.
Du trenger
Skru kokeplaten på høy varme. Sett tidsuret på 7 minutter når vannet begynner å koke. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann.
Når vi skyller kokte egg i kaldt vann, løsner skallet lettere.
Husk å skru av platen!
Sett frem 3 kjøkkenglass. Det er greit å ha en fjøl under, slik at du ikke søler på benken.
Bruk baksiden av en teskje og hakk på eggeskallet, slik at det blir synlige sprekker. Skallet skal fortsatt sitte fast på egget. Sprekkene lar litt farge slipper inn i egget, slik at du får det kule mønsteret. Gjør det samme med alle eggene.
Legg eggene i hvert sitt glass og fyll vann i glassene, slik at du dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet til å helle vann fra.
Ha grønn konditorfarge i ett glass. Rør litt med en teskje, slik at fargen blander seg med vannet.
Ha rød konditorfarge i ett glass. Rør litt med teskjeen, slik at fargen blander seg med vannet.
Ha blåbærsaft i ett glass. Rør litt med teskjeen, slik at fargen blander seg med vannet.
Du kan bruke andre konditorfarger. Du kan også legge eggene i saften fra et rødbeteglass, men det vil ta til seg litt smak.
Sett glassene inn i kjøleskapet og de ligge i minst 3 timer, eller over natten. Når du tar dem ut: Skrell forsiktig av skallet og spis som vanlige egg!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.