Morsom konfekt som kan lages med cornflakes! Supersøte å gi bort som en spiselig gave, eller til å servere i jula. De må stå kaldt i minst 30 min før de stivner til konfekt. Oppskriften gir ca. 8 stykker.
Denne oppskriften gir 8 porsjoner
Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann og skru platen på middels varme.
Du trenger
Nå skal du smelte sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større en kjelen, for at det ikke skal komme vanndamp i sjokoladen. Kommer det damp i bollen kan sjokoladen korne seg.
Knekk sjokolade i små biter.
Du kan også bruke mørk eller hvit kokesjokolade.
Ha sjokoladen i glassbollen.
Skru platen på middels varme.
La det stå uten å røre til sjokoladen smelter, dette tar vanligvis ca. 12 minutter.
Hvis vi smelter sjokolade rett i en varm kjele, vil den svi seg, bli kornete og tørr.
Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje eller en slikkepott for å se om den er helt smeltet.
Trekk kjelen til siden og skru av platen.
Husk å skru av platen!
Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken.
Mål opp corn flakes og ha i en bolle.
Rør litt i sjokoladen og ha i den over i bollen med corn flakes. Bland godt sammen.
Finn frem et stekebrett, eller et brett med et bakepapir. Bruk to spiseskjeer og form små konfekter ved å legge klumper på brettet. Sett kaldt i minst 30 min, slik at de stivner.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.