Lyst på både cookies og brownies? Da er disse seige og gode sjokoladecookiesene perfekt! Oppbevar dem i en krukke, så har du gode og hjemmelagde cookies i skapet. Oppskriften gir ca. 12 cookies.
Denne oppskriften gir 12 porsjoner
Ha smør i en liten kjele. Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La smøret smelte.
Du trenger
Knekk sjokolade i små biter (dette kan du gjøre mens sjokoladen er i pakken), og ha i bitene i kjelen med smør. La alt smelte sammen.
Rør i blandingen med en slikkepott til alt er smeltet. Trekk så kjelen til side og skru av platen.
Mål opp sukker og ha i en bolle. Knekk så ett og ett egg i en kopp og ha det bollen. Å knekke det i en kopp først, gjør det enklere å ta ut eggeskall, hvis det kommer med.
Visp godt sammen (bruk et par minutter), slik at det blir litt lyst og litt luftig (som på bildet).
Ha sjokoladeblandingen i bollen med eggeblandingen. Bland det inn med slikkepotten.
Mål opp hvetemel, og ha i bakepulver og vaniljesukker sammen med melet. Bland det litt sammen, slik at det blir en miks. Ha melblandingen i røra.
Rør godt, til alt er blandet sammen. Sett blandingen i kjøleskapet i minst 30 min, slik at den stivner nok til at du kan rulle små kuler etterpå.
Sett stekeovnen på 175 °C. Bruk over- og undervarme.
Finn frem et stekebrett med bakepapir. Rull små kuler med hånden. Legg kulene over på stekebrettet. Kjeksene flyter litt ut i ovnen, så hvis det blir trangt på brettet må du bruke flere stekebrett.
Sett brettet i ovnen og stek i 17 minutter.
Husk å ta tiden!
Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen når kjeksene er ferdig. Sett brettet på risten og la kjeksene avkjøle seg (de er fortsatt litt myke når de kommer ut av ovnen, men stiver når de avkjøles).
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.