Mål opp smør.
UTSTYR
  • Kniv
    Kniv

Steg

1

Mål opp smør.

Du trenger
smør:
100 g
Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele

Steg

2

Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.

Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden.

Steg

3

Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden. 

Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

4

Mål opp mel og ha det i en stor bolle. 

Du trenger
hvetemel:
6 dl
Ha bakepulver og salt i bollen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

5

Ha bakepulver og salt i bollen.

Du trenger
bakepulver:
4 ts ,
salt:
1 ts
Ha sukker i bollen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

6

Ha sukker i bollen.

Du trenger
sukker:
2 ss
Rør litt rundt i bollen med spiseskjeen, slik at alt blander seg.

Steg

7

Rør litt rundt i bollen med spiseskjeen, slik at alt blander seg.

Mål opp melk i målebegeret.

Steg

8

Mål opp melk i målebegeret. 

Du trenger
helmelk:
5 dl

Du kan også bruke lettmelk.

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i målebegeret.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

9

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i målebegeret. 

Du trenger
egg:
4 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Visp sammen blandingen med en gaffel.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

10

Visp sammen blandingen med en gaffel.

Ha melk- og eggeblandingen i bollen.

Steg

11

Ha melk- og eggeblandingen i bollen.

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

12

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet. 

Bruk håndmikseren og bland til røren er klumpefri. Bruk middels hastighet på håndmikseren.

Steg

13

Bruk håndmikseren og bland til røren er klumpefri. Bruk middels hastighet på håndmikseren.

Ha det smeltede smøret i bollen.

Steg

14

Ha det smeltede smøret i bollen.

Bland godt med håndmikseren til røren er jevn og klumpefri, slik som på bildet. La røren stå og svelle på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.

Steg

15

Bland godt med håndmikseren til røren er jevn og klumpefri, slik som på bildet. La røren stå og svelle på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter. 

Sett en liten stekepanne på platen og skru på middels varme.
UTSTYR
  • Liten stekepanne
    Liten stekepanne

Steg

16

Sett en liten stekepanne på platen og skru på middels varme. 

Lag pannekakene mindre enn vanlige pannekaker. Ca. 15-20 cm i diameter.

Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Gjør klar en tallerken til de ferdige pannekakene.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade
  • Teskje
    Teskje
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

17

Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Gjør klar en tallerken til de ferdige pannekakene.

Du trenger
smør:
til steking
Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når smøret har sluttet å bruse. Pannekakene skal være litt mindre og tykkere enn vanlige pannekaker.
UTSTYR
  • Øse
    Øse

Steg

18

Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når smøret har sluttet å bruse. Pannekakene skal være litt mindre og tykkere enn vanlige pannekaker.

Når pannekakerøren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk stekespaden.

Steg

19

Når pannekakerøren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk stekespaden.

Snu pannekaken og stek den på den andre siden. Legg pannekaken over på en tallerken. Stek resten. Ha i 1 ts smør for hver andre pannekake du steker.

Steg

20

Snu pannekaken og stek den på den andre siden. Legg pannekaken over på en tallerken. Stek resten. Ha i 1 ts smør for hver andre pannekake du steker. 

Legg et rent kjøkkenhåndkle over.