En ny frokostfavoritt! Av samme røren som du lager amerikanske pannekaker, kan du lage de populære "cereal pancakes". De små pannekakene kan du spise med lønnesirup og smør, eller helle på litt melk - da smaker de som frokostblanding.
Mål opp smør.
Du trenger
Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden.
Har du husket å skru av platen?
Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
Ha bakepulver og salt i bollen.
Ha sukker i bollen.
Rør litt rundt i bollen med spiseskjeen, slik at alt blander seg.
Mål opp melk i målebegeret.
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i målebegeret.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Visp sammen blandingen med en gaffel.
Ha melk- og eggeblandingen i bollen.
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
Da kan du også vispe sammen røren for hånd.
Bruk håndmikseren og bland til røren er klumpefri. Bruk middels hastighet på håndmikseren.
Ha det smeltede smøret i bollen.
Bland godt med håndmikseren til røren er jevn og klumpefri, slik som på bildet. La røren stå og svelle på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.
Hell røren over på en spruteflaske. Gjør det eventuelt i flere omganger om du ikke får plass til alt på en gang.
Ta vare på en tom ketchupflaske eller en dressingflaske, og vask dem godt - da har du en finfin spruteflaske.
Sett en liten stekepanne på platen og skru på middels varme.
Ha smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Gjør klar en tallerken til de ferdige pannekakene, legg gjerne et par ark tørkerull på tallerkenen. Du skal steke pannekakene på middels varme.
Klem ut små, mini pannekaker i pannen. Lag like store som et kronestykke eller en 5- kroning.
Når pannekakerøren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk to gafler til å snu pannekakene.
Du kan også prøve deg på flippe metoden når du skal snu pannekakene. Det er ikke så lett, og du må kanskje snu dem etterp med gafler allikevel. Men gøy å prøve!
Legg de stekte pannekakene over på tallerken med tørkerull, og fortsett stekingen til du ikke har mer røre igjen.
Husk å slå av platen!
Server pannekakene med lønnesirup eller smør, eller med melk og friske bær.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.