Steg
1
Sett en rist midt i en tom ovn.
2
Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
3
Skjær brød i skiver.
4
Skjær skivene i små biter. Legg bitene til side på fjølen.
5
Knekk egg i en kopp og ha over i en bolle.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
6
Mål opp melk og ha i bollen.
7
Mål opp sukker, kanel og rosiner og ha i bollen.
8
Visp eggeblandingen sammen.
9
Ha i brødbitene og bland godt. La brødet trekke i eggeblandingen i 10 minutter.
10
Smør et muffinsbrett med litt smør. Du kan bruke en pensel, eller en ren hånd til å smøre formen.
11
Fordel brød- og eggeblandingen i brettet.
12
Sett muffinsbrettet inn i ovnen og stek i 10 minutter, til brødpuddingen har stivnet.
Husk å ta tiden!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
13
Sett et gryteunderlag, eller en rist på benken. Bruk grytekluter og ta forsiktig muffinsbrettet ut av ovnen. Sett brettet på gryteunderlaget og la formene avkjøle seg. Bruk en skje eller gaffel for å ta ut puddingene, når formen har avkjølt seg. Hvis du vil, kan du drysse over litt melis før servering.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.