De fleste av oss er godt kjent med knekkebrød som vi kjøper i butikken, men hvis du lager dem selv så smaker de mye bedre! Du må ta knekkebrødene inn og ut av ovnen et par ganger underveis, så ha gjerne en voksen i nærheten de første gangene som kan assistere hvis det trengs. Følger du denne oppskriften så får du ca. 12 knekkebrød, supergodt sammen med for eksempel kokte egg, ost eller syltetøy.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 160°C. Bruk over- og undervarme
Mål opp havregryn og sammalt rug og ha i en bolle.
Du trenger
Mål opp solsikkekjerner, sesamfrø og salt og ha i bollen.
Bland godt sammen med en tresleiv.
Mål opp vann og hell det i bollen.
Bland godt sammen med tresleiven.
Hell blandingen utover på et stekebrett med bakepapir.
Bruk en slikkepott for å få alt ut av bollen.
Bruk slikkepotten til å smøre ut røren så den blir jevnt flat utover brettet.
Sett stekebrettet inn midt i ovnen og stek i 20 minutter.
Husk å ta tiden!
Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og løft brettet ut fra ovnen. Sett brettet på gryteunderlaget.
Bruk et pizzahjul og del opp, slik at du får 12 knekkebrød. Husk at stekebrettet er varmt, så bruk gryteklutene til å holde det fast mens du skjærer!
Bruk gryteklutene og sett stekebrettet inn i ovnen igjen. Stek i 20 minutter til.
Når det har gått 20 minutter: senk temperaturen i ovnen til 120°C. Stek videre i 60 minutter.
Bruk gryteklutene og ta brettet ut fra ovnen. Sett brettet på gryteunderlaget og avkjøl knekkebrødene helt før du spiser dem.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.