Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 175°C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 175°C. Bruk over- og undervarme.

Mål opp havregryn og ha i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

2

Mål opp havregryn og ha i en bolle.

Du trenger
lettkokte havregryn:
3 dl
Mål opp gresskarkjerner og kokosmasse, og ha i bollen.

Steg

3

Mål opp gresskarkjerner og kokosmasse, og ha i bollen.

Du trenger
gresskarkjerner:
2 dl ,
kokosmasse:
1 dl
Mål opp kanel og ha i bollen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

4

Mål opp kanel og ha i bollen.

Du trenger
malt kanel:
1 ts
Bruk en slikkepott og bland ingrediensene sammen.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

5

Bruk en slikkepott og bland ingrediensene sammen.

Mål opp eplejuice og ha i bollen.

Steg

6

Mål opp eplejuice og ha i bollen.

Du trenger
eplejuice:
1 dl
Mål opp olje og honning, og ha i bollen. Et lurt triks er å ha i oljen først, og så ha i honningen. Da sklir honningen lettere av skjeen!
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

7

Mål opp olje og honning, og ha i bollen. Et lurt triks er å ha i oljen først, og så ha i honningen. Da sklir honningen lettere av skjeen!

Du trenger
nøytral olje:
2 ss ,
flytende honning:
2 ss
Bruk slikkepotten og bland godt.

Steg

8

Bruk slikkepotten og bland godt. 

Ha blandingen over på et stekebrett med bakepapir. Skrap bollen godt, slik at du får med deg alt.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

9

Ha blandingen over på et stekebrett med bakepapir. Skrap bollen godt, slik at du får med deg alt.

Fordel blandingen jevnt utover med slikkepotten.

Steg

10

Fordel blandingen jevnt utover med slikkepotten.

Bruk hele stekeplaten og få det jevnt utover, slik som på bildet.

Steg

11

Bruk hele stekeplaten og få det jevnt utover, slik som på bildet.

Sett stekebrettet inn i ovnen og stek i 10 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

12

Sett stekebrettet inn i ovnen og stek i 10 minutter.

Sett frem et gryteunderlag, eller en rist, på benken. Finn frem grytekluter og ta ut brettet med granola ut fra ovnen.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

13

Sett frem et gryteunderlag, eller en rist, på benken. Finn frem grytekluter og ta ut brettet med granola ut fra ovnen.

Bruk slikkepotten og rør godt i blandingen. Pass på så du ikke tar på stekebrettet, da det er varmt!

Steg

14

Bruk slikkepotten og rør godt i blandingen. Pass på så du ikke tar på stekebrettet, da det er varmt!

Bruk gryteklutene og sett brettet inn i ovnen igjen. Stek videre i 10 minutter, eller til blandingen har fått en gyllen farge og ser knasende god ut!
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

15

Bruk gryteklutene og sett brettet inn i ovnen igjen. Stek videre i 10 minutter, eller til blandingen har fått en gyllen farge og ser knasende god ut!

Ta ut brettet og sett det på gryteunderlaget. Avkjøl blandingen helt før du spiser den. Oppbevar gjerne i et stort glass med lokk eller i en bolle med plastfolie over.

Steg

16

Ta ut brettet og sett det på gryteunderlaget. Avkjøl blandingen helt før du spiser den. Oppbevar gjerne i et stort glass med lokk eller i en bolle med plastfolie over.