Granola er en frokostblanding laget av diverse frø og gryn, blandet med honning og olje og deretter stekt til det blir sprøtt i stekeovnen. Kjempegodt sammen med yoghurt og frisk frukt eller bær. Her lager du flere porsjoner på en gang, slik at du kan ta det frem og spise det når du vil. Oppbevar gjerne i et stort glass med lokk eller i en bolle med plastfolie over.
Denne oppskriften gir 8 porsjoner
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 175°C. Bruk over- og undervarme.
Mål opp havregryn og ha i en bolle.
Du trenger
Mål opp gresskarkjerner og kokosmasse, og ha i bollen.
Mål opp kanel og ha i bollen.
Bruk en slikkepott og bland ingrediensene sammen.
Mål opp eplejuice og ha i bollen.
Mål opp olje og honning, og ha i bollen. Et lurt triks er å ha i oljen først, og så ha i honningen. Da sklir honningen lettere av skjeen!
Bruk slikkepotten og bland godt.
Ha blandingen over på et stekebrett med bakepapir. Skrap bollen godt, slik at du får med deg alt.
Fordel blandingen jevnt utover med slikkepotten.
Bruk hele stekeplaten og få det jevnt utover, slik som på bildet.
Sett stekebrettet inn i ovnen og stek i 10 minutter.
Sett frem et gryteunderlag, eller en rist, på benken. Finn frem grytekluter og ta ut brettet med granola ut fra ovnen.
Bruk slikkepotten og rør godt i blandingen. Pass på så du ikke tar på stekebrettet, da det er varmt!
Bruk gryteklutene og sett brettet inn i ovnen igjen. Stek videre i 10 minutter, eller til blandingen har fått en gyllen farge og ser knasende god ut!
Ta ut brettet og sett det på gryteunderlaget. Avkjøl blandingen helt før du spiser den. Oppbevar gjerne i et stort glass med lokk eller i en bolle med plastfolie over.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.