Eltefri deig betyr at du ikke trenger å elte deigen når du skal bake - du skal bare røre den sammen. Men for at rundstykkene skal bli saftige og fine, må deigen stå over natta! Oppskriften er super å lage i helga, så får du nystekte rundstykker til helgefrokosten.
Denne oppskriften gir 12 porsjoner
Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
Du trenger
Ha salt og tørrgjær i bollen. Rør rundt med sleiven slik at alt blander seg litt sammen.
Bruk det samme desilitermålet og mål opp vann. Ha det i bollen.
Vannet trenger ikke å være fingervarmt. Du kan bruke vann fra springen, er det veldig kaldt kan det ta lengre tid med heving- og motsatt, gå raskere med godt lunkent vann.
Rør deigen raskt sammen. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete.
Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie, og hev deigen i romtemperatur i 10-12 timer.
Det kan være litt vanskelig å følge med på tiden så lenge. Spør en voksen om hjelp, så er dere to som husker på klokka.
Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir. Dryss litt mel på benken.
Hvelv deigen over på den melete benken. Bruk en deigskrape om det er vanskelig å få den ut. Deigen er litt klissete.
Bruk den samme spiseskjeen og dryss litt mel oppå deigen også.
Del deigen på langs med deigskrapen slik at du får to "pølser".
Bruk deigskrapen til å kutte deigen i passe store emner. Løft forsiktig emnene over på stekebrettet med deigskrapen og fingrene. Blir det klissete, ta litt mel på fingrene.
Sett rundstykkene inn i kald ovn, på nederste rille.
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme. Rundstykkene skal steke i 25-30 minutter
Husk å ta tiden!
Finn frem en rist, eller et gryteunderlag og sett det på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i 5 minutter til avkjøling.
Husk å slå av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.