Steg
1
Bruk eggestikker eller en knappenål og stikk et lite hull i den butte enden av egget.
Det å bruke eggestikker er et godt tips, men du må ikke bruke det.
2
Det lille hullet er smart fordi det forhindrer at egget sprekker.
3
Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker egget. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.
4
Skru kokeplaten på full styrke. Sett tidsuret på 6 minutter når vannet begynner å koke, da får du bløtkokte egg. Skru temperaturen litt ned når vannet har begynt å koke, så det ikke koker over.
5
Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. La det renne godt med kaldt vann i kjelen, og fyll tilslutt kjelen med kaldt vann. La kjelen stå i vasken, mens du fortsetter med oppskriften.
6
Skjær brød i skiver.
7
Sett i stikkontakten til brødristeren.
8
Putt brødskiven i brødristeren og sett på varmen.
9
Ta brødskiven ut av brødristeren når det er ferdig, og ha smør på skiven.
Husk å trekk ut kontakten på brødristeren.
10
Skjær skiven i tynne strimler.
11
Legg brødstrimlene på en tallerken.
12
Hakk av toppen av egget med en kniv.
13
Ta av lokket.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
14
Plasser gjerne egget i et eggeglass. Brødstrimlene skal dyppes i eggeplommen. Resten av egget spiser du med en skje!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.