Har du prøvd å dyppe ristet brød i et bløtkokt egg før? Det er kjempegodt og en litt morsom frokost. Husk at når du skal koke egg er det alltid best å bruke romtempererte egg, altså egg som har ligget ute på kjøkkenbenken en stund, sånn at de ikke er kalde. Her viser vi deg også hvordan du kan stikk et lite hull i den butte enden av egget, for å unngå at egget sprekker.
Bruk eggestikker eller en knappenål og stikk et lite hull i den butte enden av egget.
Du trenger
Det å bruke eggestikker er et godt tips, men du må ikke bruke det.
Det lille hullet er smart fordi det forhindrer at egget sprekker.
Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker egget. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.
Skru kokeplaten på full styrke. Sett tidsuret på 6 minutter når vannet begynner å koke, da får du bløtkokte egg. Skru temperaturen litt ned når vannet har begynt å koke, så det ikke koker over.
Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. La det renne godt med kaldt vann i kjelen, og fyll tilslutt kjelen med kaldt vann. La kjelen stå i vasken, mens du fortsetter med oppskriften.
Skjær brød i skiver.
Sett i stikkontakten til brødristeren.
Putt brødskiven i brødristeren og sett på varmen.
Ta brødskiven ut av brødristeren når det er ferdig, og ha smør på skiven.
Husk å trekk ut kontakten på brødristeren.
Skjær skiven i tynne strimler.
Legg brødstrimlene på en tallerken.
Hakk av toppen av egget med en kniv.
Ta av lokket.
Plasser gjerne egget i et eggeglass. Brødstrimlene skal dyppes i eggeplommen. Resten av egget spiser du med en skje!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.