Brune bananer er søte og helt perfekte å bruke istedenfor sukker når du lager pannekaker! 6 porsjoner gir ca. 24 små pannekaker, og da har vi beregnet 4 per porsjon. Hvis det blir pannekaker til overs, kan du oppbevare dem i en plastpose på benken. Eller du kan legge dem i fryseren, og ta dem opp når du har lyst! La dem tine, eller varm dem i en stekepanne eller i en brødrister – nam! Server gjerne med banan i skiver, eller friske bær og honning.
Mål opp smør.
Du trenger
Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
Når smøret har smeltet: skru av platen og trekk kjelen til siden.
Har du husket å skru av platen?
Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
Ha bakepulver og salt i bollen. Rør litt rundt med teskjeen, slik at alt blander seg.
Mål opp melk.
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i desilitermålet.
Visp sammen blandingen med en gaffel og hell det over i bollen.
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
Ha i det smeltede smøret i bollen og bruk håndmikseren til å blande røren til den er klumpefri. Bruk middels hastighet på håndmikseren.
Bruk en gaffel og mos bananbitene til det blir til "banangrøt".
Ha "banangrøten" over i bollen.
Bland godt med håndmikseren til røren er jevn og klumpefri, slik som på bildet. Trekk ut kontakten til håndmikseren, når du er ferdig.
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme.
Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Gjør klar en tallerken til de ferdige pannekakene.
Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når smøret har sluttet å bruse. Her lager vi små pannekaker, så prøv å få plass til to eller tre i pannen samtidig.
Når pannekakerøren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om pannekakene har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden.
Snu pannekakene og stek dem på den andre siden.
Legg de ferdigstekte pannekakene over på en tallerken, og stek resten av pannekakene. Ha i 1 ts smør for hver gang du skal ha i en ny runde med røre i stekepannen.
Husk å skru av platen når du er ferdig!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.