Knekk egg i en dyp form eller i et fat med høye kanter. Er du uheldig og får eggeskall i formen, ta det ut.
UTSTYR
  • Fat med høye kanter
    Fat med høye kanter

Steg

1

Knekk egg i en dyp form eller i et fat med høye kanter. Er du uheldig og får eggeskall i formen, ta det ut.

Du trenger
egg:
1 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Bruk et målebeger og mål opp melken du trenger. Hell den i formen. Ha i sukker, kardemomme og kanel.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Teskje
    Teskje

Steg

2

Bruk et målebeger og mål opp melken du trenger. Hell den i formen. Ha i sukker, kardemomme og kanel. 

Du trenger
melk:
1 dl ,
sukker:
1 ts (valgfritt) ,
malt kardemomme:
1 klype ,
malt kanel:
1 klype

Du kan også lage disse uten sukker.

Bruk en gaffel og visp sammen eggeblandingen, til alt er godt blandet.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

3

Bruk en gaffel og visp sammen eggeblandingen, til alt er godt blandet.

Skjær brød i skiver.
UTSTYR
  • Brødkniv
    Brødkniv
  • Fjøl
    Fjøl

Steg

4

Skjær brød i skiver.

Du trenger
grovt brød:
2 skiver
Legg brødskivene i eggeblandingen, og la de ligge til de er gjennombløte.

Steg

5

Legg brødskivene i eggeblandingen, og la de ligge til de er gjennombløte.

Snu de gjerne underveis, slik at de får trekke fra begge kanter.

Steg

6

Snu de gjerne underveis, slik at de får trekke fra begge kanter.

Sett stekepannen på platen og skru på middels varme. Ha margarin i pannen, når pannen er blitt varm.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Stekespade
    Stekespade
  • Teskje
    Teskje

Steg

7

Sett stekepannen på platen og skru på middels varme. Ha margarin i pannen, når pannen er blitt varm. 

Du trenger
margarin:
1 ts
Legg forsiktig brødskivene over i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Stek dem til de er pent gulbrune (dette tar ca. 2 minutter) på den ene siden.

Steg

8

Legg forsiktig brødskivene over i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Stek dem til de er pent gulbrune (dette tar ca. 2 minutter) på den ene siden.

Stek i flere omganger, slik at det ikke blir trangt i pannen.

Snu brødskivene, og stek videre på den andre siden på samme måte.

Steg

9

Snu brødskivene, og stek videre på den andre siden på samme måte. 

Løft brødskivene forsiktig ut av stekepannen og over på en tallerken. Server arme riddere med en gang, gjerne sammen med frisk frukt eller bær, rørte bær, brunost eller syltetøy.

Steg

10

Løft brødskivene forsiktig ut av stekepannen og over på en tallerken. Server arme riddere med en gang, gjerne sammen med frisk frukt eller bær, rørte bær, brunost eller syltetøy.

Ha i litt mer margarin, og stek videre på samme måte.