Dette er en kjempefin oppskrift for å trylle om gammelt brød til noe skikkelig godt. Passer fint som helgefrokst, en liten smårett eller en dessert. Arme riddere kan spises som de er, eller med oppdelt frisk frukt eller bær, brunost eller syltetøy.
Knekk egg i en dyp form eller i et fat med høye kanter. Er du uheldig og får eggeskall i formen, ta det ut.
Du trenger
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Bruk et målebeger og mål opp melken du trenger. Hell den i formen. Ha i sukker, kardemomme og kanel.
Du kan også lage disse uten sukker.
Bruk en gaffel og visp sammen eggeblandingen, til alt er godt blandet.
Skjær brød i skiver.
Legg brødskivene i eggeblandingen, og la de ligge til de er gjennombløte.
Snu de gjerne underveis, slik at de får trekke fra begge kanter.
Sett stekepannen på platen og skru på middels varme. Ha margarin i pannen, når pannen er blitt varm.
Legg forsiktig brødskivene over i stekepannen når margarinen slutter å bruse. Stek dem til de er pent gulbrune (dette tar ca. 2 minutter) på den ene siden.
Stek i flere omganger, slik at det ikke blir trangt i pannen.
Snu brødskivene, og stek videre på den andre siden på samme måte.
Løft brødskivene forsiktig ut av stekepannen og over på en tallerken. Server arme riddere med en gang, gjerne sammen med frisk frukt eller bær, rørte bær, brunost eller syltetøy.
Ha i litt mer margarin, og stek videre på samme måte.
Husk å skru av platen når du er ferdig!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.