Hopp til hovedinnhold

Arme riddere

Dette er en kjempefin oppskrift for å trylle om gammelt brød til noe skikkelig godt. Passer fint som helgefrokst, en liten smårett eller en dessert. Arme riddere kan spises som de er, eller med oppdelt frisk frukt eller bær, brunost eller syltetøy.

vanskelighet lett
skarp kniv
steke
nødvendige verktøy

Ingredienser

Velg hvor mange porsjoner du skal lage
porsjoner
  • egg 1 stk.  
  • melk 1 dl  
  • sukker 1 ts (valgfritt)  
  • malt kardemomme 1 klype  
  • malt kanel 1 klype  
  • grovt brød 2 skiver  
  • margarin 1 ts  

Utstyr

  • Fat med høye kanter
  • Desilitermål
  • Teskje
  • Gaffel
  • Brødkniv
  • Fjøl
  • Stekepanne
  • Stekespade

Liste over oppskrifter

  • Eggeskall i formen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

  • Uten sukker?

    Du kan også lage disse uten sukker.

  • Lager du mange porsjoner?

    Stek i flere omganger, slik at det ikke blir trangt i pannen.

  • Skal du steke flere?

    Ha i litt mer margarin, og stek videre på samme måte.

    Husk å skru av platen når du er ferdig!

  • Husk å skru av platen når du er ferdig!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

Andres meninger

Loading...

  • ,

    • MatStart

Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!