Det er masse som kan lages i vaffeljern,- og omelett er en av de! Veldig kult og veldig godt. Her er en variant toppet med spinat, bacon, paprika og tomat.
Start med å gjøre klar toppingen: Skjær paprika i skiver, og skjær så skivene i mindre biter.
Du trenger
Skjær tomat i båter. Legg tomat og paprika litt til sides, til du skal servere retten.
Vask spinat i et dørslag. La det gjerne stå å renne av seg i dørslaget frem til du skal ha det på vaffelomeletten. Du kan også la spinaten tørke på litt kjøkkenpapir.
Kutt bacon i mindre biter. Plukk bitene litt fra hverandre. Da blir det lettere å steke dem. Vask hendene dine før du fortsetter.
Gjør gjerne klar en tallerken med tørkepapir som du skal legge baconet på når det er ferdig stekt, slik at det får rent litt av seg. Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.
Ha i baconet og stek til alt har fått en fin brun farge og har blitt sprøtt. Dette tar ca. 4 minutter. Rør rundt med en stekespade underveis. Hvis det begynner å brenne seg, skru ned varmen litt.
Ha stekt bacon over på tallerkenen med tørkepapir (bruk stekespaden). Baconet kan ligge der til du er ferdig med vaffelomeletten.
Husk å skru av platen!
Knekk egg og ha i en liten bolle. Er du uheldig og får eggeskall i bollen, ta det ut.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Bruk en gaffel og visp det sammen.
Mål opp ost og ha i bollen. Visp sammen blandingen med gaffelen.
Sett stikkontakten til vaffeljernet i støpselet.
Bruk en pensel og pensle litt smør eller olje i det varme vaffeljernet.
Hell røra over i vaffeljernet. Omelettvaffelen kommer til å vokse litt i størrelse, så ikke fyll det helt. Vaffeljern kommer i ulike størrelser, så her kan det hende du må prøve deg frem litt. Du kan alltids lage en liten omelett til av restene.
Da har det nok vært litt mye røre. Det gjør ikke noe, men husk å rydd opp etter deg:)
Legg lokket forsiktig ned. La vaffelomeletten steke til den har en gylden farge og ikke sitter fast i vaffeljernet.
Legg omlettvaflene på en rist og stek resten på samme måte. Legg over et rent kjøkkenhåndkle for å holde dem varme
Bruk en gaffel og ta omelettvaffelen ut av jernet, når den er ferdig stekt. Legg den over på en tallerken.
Husk å ta ut stikkontakten til vaffeljernet!
Topp vaffelomeletten med spinat, stekt bacon, tomat og paprika.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.