Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Skjær salami i strimler og så i biter. Legg bitene i en skål eller på en tallerken.
3
Mål opp ferdigrevet ost.
Riv litt ost på rivjernet - det er vell så bra!
4
Rull ut pizzadeigen og del den i fire firkanter med et pizzahjul eller en kniv.
5
Ta en firkant av gangen over på fjølen. Mål opp tre like store deler på firkanten, som vist på bildet. Skjær striper i begge sidene. Det kan være lurt å bruke en liten trepinne eller en linjal som hjelp, for å få jevne striper.
Legg gjerne et fuktig kjøkkenhåndkle over pizzadeigen som ligger på vent, slik at den ikke blir tørr.
6
Ha 1 ts pesto på midten, og strø over ost og salami. Husk at du skal fordele fyllet på de fire flettebrødene.
7
Brett først inn den ene kanten. Legg så en av stripene nederst på skrå inn mot fyllet, og legg så den andre siden over på tvers. Fortsett å flette.
8
Fest enden.
9
Finn frem et stekebrett med bakepapir og sett i nærheten. Legg brødet over på stekeplaten og gjør det samme med resten.
Bruk en stekespade til å flytte det.
10
Knekk et egg i en kopp. Visp egget med gaffelen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
11
Pensle brødene med egg.
12
Sett brettet midt i stekeovnen i 15 minutter, eller til brødene har fått en fin gylden farge.
Husk å ta tiden!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
13
Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i ca. 5 minutter til avkjøling.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.