Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.

Skjær salami i strimler og så i biter. Legg bitene i en skål eller på en tallerken.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Skål
    Skål

Steg

2

Skjær salami i strimler og så i biter. Legg bitene i en skål eller på en tallerken.

Du trenger
salami:
4 skiver
Mål opp ferdigrevet ost.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

3

Mål opp ferdigrevet ost.

Du trenger
revet ost:
2 dl

Riv litt ost på rivjernet - det er vell så bra!

Rull ut pizzadeigen og del den i fire firkanter med et pizzahjul eller en kniv.
UTSTYR
  • Pizzahjul
    Pizzahjul

Steg

4

Rull ut pizzadeigen og del den i fire firkanter med et pizzahjul eller en kniv.

Du trenger
ferdig pizzadeig (rå), langpanne:
1 stk.
Ta en firkant av gangen over på fjølen. Mål opp tre like store deler på firkanten, som vist på bildet. Skjær striper i begge sidene. Det kan være lurt å bruke en liten trepinne eller en linjal som hjelp, for å få jevne striper.

Steg

5

Ta en firkant av gangen over på fjølen. Mål opp tre like store deler på firkanten, som vist på bildet. Skjær striper i begge sidene. Det kan være lurt å bruke en liten trepinne eller en linjal som hjelp, for å få jevne striper.

Legg gjerne et fuktig kjøkkenhåndkle over pizzadeigen som ligger på vent, slik at den ikke blir tørr.

Ha 1 ts pesto på midten, og strø over ost og salami. Husk at du skal fordele fyllet på de fire flettebrødene.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

6

Ha 1 ts pesto på midten, og strø over ost og salami. Husk at du skal fordele fyllet på de fire flettebrødene.

Du trenger
pesto:
4 ts
Brett først inn den ene kanten. Legg så en av stripene nederst på skrå inn mot fyllet, og legg så den andre siden over på tvers. Fortsett å flette.

Steg

7

Brett først inn den ene kanten. Legg så en av stripene nederst på skrå inn mot fyllet, og legg så den andre siden over på tvers. Fortsett å flette.

Fest enden.

Steg

8

Fest enden.

Finn frem et stekebrett med bakepapir og sett i nærheten. Legg brødet over på stekeplaten og gjør det samme med resten.
UTSTYR
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • Langpanne
    Stekebrett

Steg

9

Finn frem et stekebrett med bakepapir og sett i nærheten. Legg brødet over på stekeplaten og gjør det samme med resten.

Bruk en stekespade til å flytte det.

Knekk et egg i en kopp. Visp egget med gaffelen.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

10

Knekk et egg i en kopp. Visp egget med gaffelen.

Du trenger
egg:
1 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Pensle brødene med egg.
UTSTYR
  • Pensel
    Pensel

Steg

11

Pensle brødene med egg.

Sett brettet midt i stekeovnen i 15 minutter, eller til brødene har fått en fin gylden farge.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

12

Sett brettet midt i stekeovnen i 15 minutter, eller til brødene har fått en fin gylden farge.

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i ca. 5 minutter til avkjøling.
UTSTYR
  • Rist
    Rist
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

13

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i ca. 5 minutter til avkjøling.