Pizzapiroger er supersmart å lage etter skoletid, fordi du kan legge de du ikke spiser i fryseren og ta dem opp igjen for å ha med i matpakken. Oppskriften gir 8 stk piroger. Her kan du også bruke en hjemmelaget pizzadeig.
Denne oppskriften gir 4 porsjoner
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til siden, på fjølen. Den delen av løken du ikke bruker kan du pakke i plast, og legg i kjøleskapet.
Du trenger
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåten i små biter, og legg den til siden sammen med løken.
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.
Ha karbonadedeig i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. Bruk stekespaden til å hakke opp karbonadedeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
Ha løk og hvitløk i pannen, og stek videre i 1 minutt.
Hell på pizzasaus.
Ha litt vann i det tomme glasset, sett på lokk, rist og hell i pannen. Da får du ut siste rest av pizzasausen.
Bland alt godt sammen. Når sausen begynner å koke (boble) kan du trekke stekepannen av platen.
Husk å slå av platen!
Ha i sukker, paprikapulver og karri og bland godt sammen med stekespaden.
Rull ut pizzadeigen og del den i åtte firkanter med et pizzahjul eller en kniv. Finn frem et stekebrett med bakepapir og sett i nærheten.
Ta en firkant av gangen over på fjølen, og legg en spiseskje med fyll på midten.
Legg gjerne et fuktig kjøkkenhåndkle over pizzadeigen som ligger på vent, slik at den ikke blir tørr.
Brett sammen pizzapirogen: brett deigen fra den ene siden rett over fyllet og brett så den andre delen over igjen, slik som på bilde. Klem ned på sidene.
Snu den rundt, slik at du får bretten ned. Bruk en gaffel og klem sammen deigen på hver side av pizzapirogen.
Løft pirogen forsiktig over på stekebrettet med bakepapir. Nå kan du gjøre det samme med resten!
Knekk et egg i en kopp. Visp egget med gaffelen.
Pensle pizzapirogene med egg.
Sett brettet midt i stekeovnen i 10 minutter, eller til pirogene har fått en fin gylden farge.
Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pizzaen stå i ca. 5 minutter til avkjøling.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.