Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Finn frem en moden avokado. Når du holder den i hånden skal den kjennes fast, men gi litt etter når du klemmer forsiktig på den.
Det er fordi den vokser på trær. Men fordi den ikke er søt eller inneholder fruktsyre så er det mange som kaller den for en grønnsak.
3
Del avokadoen i to slik: hold den ene hånden på avokadoen mens du bruker kniven og skjærer et snitt langs den ene siden av avokadoen. Vri den så rundt og skjær et snitt langs den andre siden.
Det er et lurt triks for å holde avokadoen på plass.
4
Hold avokadoen med begge hender og vri, slik at de to delene løsner fra hverandre og du ender opp med to deler.
5
Nå som avokadoen er delt i to, er det klart for å fjerne steinen som sitter inni.
Hvis du bare bruker en halv avokado kan du la steinen sitte i og smøre litt lime eller sitron på den halvparten du ikke bruker. Pakk inn i plast og legg i kjøleskapet.
6
Bruk en spiseskje og fjern steinen.
7
Bruk spiseskjeen og grav ut kjøttet. Ha det over i en bolle.
8
Rull litt på limen med hånden. Dette gjør du for å gjøre det enklere å få ut saften.
9
Del limen i to. Del den videre i båter, slik at du får den mengden du skal ha.
10
Hvis limen er litt hard, så kan du bruke en gaffel til å stikke i limen. Da blir det lettere å klemme ut saften.
11
Klem ut saften fra limebåten i skålen med avokado.
12
Ha i lettrømme.
13
Ha i salt og pepper.
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang.
14
Mos sammen blandingen med en gaffel til du får en jevn konsistens på guacamolen.
15
Hvis du ikke skal spise guacamolen med en gang kan du legge avokadosteinen ned i den ferdige guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge lenger. Husk å fjerne steinen før du serverer dippen.
16
Del opp pitabrød i fire deler.
17
Sjekk på pakken med pitabrød hvor lenge de skal steke.
18
Legg pitabitene på en rist.
19
Sett risten inn midt i ovnen.
Husk å ta tiden!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
20
Bruk grytekluter og ta risten ut av ovnen. La bitene avkjøle seg litt før du legger dem over på en tallerken eller et fat.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.