Denne kan du grille!
Skal du ut på tur etter skolen eller i ferien? Pinnebrød er kjempegodt å grille på bål på vinteren eller grillen om sommeren. Her viser vi deg hvordan du kan lage deigen, som kan pakkes med i tur-sekken. Deigen holder til å lage ca. 6 pinnebrød. Ta med deg en voksen når det skal grilles. Deigen tvinnes rundt en pinne og stekes til de er gjennomstekte og slipper pinnen. Snu pinnen ofte, slik at den ikke blir brent.
Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
Du trenger
Ha salt, sukker og bakepulver i bollen. Rør litt rundt med teskjeen, slik at det blander seg litt sammen.
Mål opp vann og olje, og ha i bollen.
Du kan også ha i litt skinkebiter, revet ost og hakkede urter i deigen. Blander du inn litt sukker og kanel kan du lage dessert-pinnebrød.
Rør sammen til en glatt deig med sleiven.
Ha i litt mer mel.
Ha deigen over på en benk og kna deigen godt sammen, gjerne i 5 minutter.
Bruk en pensel, eller hendene dine, og pensle litt olje rundt deigen, slik at den ikke klistrer seg til posen.
Legg deigen i en brødpose. Klem ut luften og knyt igjen. Du kan også legge deigen i en plastboks med lokk. Pakk deigen ned i sekken og ta den med på tur. Få hjelp av en voksen til å grille pinnebrødene.
Sjekk ut oppskriften vår på "enkle rundstykker".
Vil du smaksette deigen? Se filmen for inspirasjon.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.