Steg
1
Sett en liten kjele på platen. Mål opp vann og ha det i kjelen. Skru platen på full varme.
2
Les på makaronipakken og finn ut hvor lenge den skal koke. Mål opp makaroni.
3
Ha salt i kjelen. Når vannet koker, ha i makaroni og skru ned varmen. Husk å ta tiden!
Har du husket å ta tiden!
4
Finn frem et dørslag og sett det på en tallerken i vasken. Når makaronien er ferdigkokt, hell den i dørslaget slik at vannet renner av. Sett dørslaget på benken. Skyll den lille kjelen med vann.
For at maten ikke kommer i kontakt med bakteriene i vasken.
5
Mål opp melk og ha den i kjelen. Sett platen på middels varme og kok opp melken. Rør med en sleiv, slik at det ikke brenner seg.
6
Når melken koker, slå av kokeplaten og sett kjelen til side.
Har du husket å slå av platen?
7
Ha kokt makaroni i melken, rør rundt med sleiven og la suppen stå i ca. 1 minutt slik at makaronien blir god og varm.
8
Bruk en øse og ha melkesuppen i dype tallerkener.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
9
Ha på kanel og sukker.
Du må ikke ha på kanel og sukker - suppen smaker også kjempegodt som den er!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.