Ha rømme i en skål.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Skål
    Skål

Steg

1

Ha rømme i en skål.

Du trenger
lettrømme:
4 ss
Hakk kruspersille, og ha i skålen med rømme. Her kan du ta den mengden du vil. Smak deg frem!
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

2

Hakk kruspersille, og ha i skålen med rømme. Her kan du ta den mengden du vil. Smak deg frem!

Du trenger
frisk kruspersille:
så mye du har lyst på
Bland godt sammen, og sett skålen i kjøleskapet til du er ferdig med hele oppskriften.

Steg

3

Bland godt sammen, og sett skålen i kjøleskapet til du er ferdig med hele oppskriften.

Finn frem en food processor.
UTSTYR
  • Food processor
    Food processor

Steg

4

Finn frem en food processor.

Knekk egg i en kopp og ha over i bollen. Grunnen til at det kan være lurt å knekke ett og ett egg i en kopp av gangen er at det blir lettere å ta ut eggeskallet, dersom det skulle følge med.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

5

Knekk egg i en kopp og ha over i bollen. Grunnen til at det kan være lurt å knekke ett og ett egg i en kopp av gangen er at det blir lettere å ta ut eggeskallet, dersom det skulle følge med.

Du trenger
egg:
2 stk.
Mål opp melk og ha i bollen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

6

Mål opp melk og ha i bollen.

Du trenger
melk:
1 dl
Ha maisen i et dørslag over vasken, og sil av væsken som er i boksen.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag

Steg

7

Ha maisen i et dørslag over vasken, og sil av væsken som er i boksen.

Du trenger
maiskorn:
2 bokser ,á 165 g
Ha maisen over i bollen.

Steg

8

Ha maisen over i bollen.

Skyll vårløk. Skjær vårløken i små biter og ha i bollen.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

9

Skyll vårløk. Skjær vårløken i små biter og ha i bollen.

Du trenger
vårløk:
2 stk.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og ha det i bollen.

Steg

10

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og ha det i bollen.

Du trenger
hvitløk:
1 båt
Mål opp bakepulver og ha i bollen.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

11

Mål opp bakepulver og ha i bollen.

Du trenger
bakepulver:
1 ts
Mål opp hvetemel og ha i bollen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

12

Mål opp hvetemel og ha i bollen.

Du trenger
hvetemel:
2,5 dl

Bytt ut hvetemel med maismel.

Ha i salt og pepper.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

13

Ha i salt og pepper.

Du trenger
salt:
1 ts ,
pepper:
0,5 ts
Sett i kontakten til food processoren.

Steg

14

Sett i kontakten til food processoren.

Fest lokket godt. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.

Steg

15

Fest lokket godt. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.

Kjør raskt sammen, sånn røren blir most litt sammen, maiskornene skal ikke være helt knust. Dette tar bare noen sekunder!

Steg

16

Kjør raskt sammen, sånn røren blir most litt sammen, maiskornene skal ikke være helt knust. Dette tar bare noen sekunder!

Når røren er klar kan du ta av bollen, og trekke ut kontakten til food processoren.

Steg

17

Når røren er klar kan du ta av bollen, og trekke ut kontakten til food processoren.

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Når det er gått litt tid, kan du holde hånden din over pannen får å kjenne etter om den er varm. Pass på, så du ikke brenner deg!
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne

Steg

18

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Når det er gått litt tid, kan du holde hånden din over pannen får å kjenne etter om den er varm. Pass på, så du ikke brenner deg!

Ha i 1 ss matolje i stekepannen når den er varm, og smør det litt rundt med en stekespade.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

19

Ha i 1 ss matolje i stekepannen når den er varm, og smør det litt rundt med en stekespade.

Du trenger
nøytral olje:
til steking
Bruk en spiseskje og ha 1 stor spiseskje av maisrøren til hver lapp. Stek lappene ca. 2 minutter.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

20

Bruk en spiseskje og ha 1 stor spiseskje av maisrøren til hver lapp. Stek lappene ca. 2 minutter.

Gjør klar en tallerken med litt tørkepapir til de ferdige lappene. Bruk stekespaden og sjekk om lappene har fått en fin gylden farge på undersiden. Når de begynner å bli litt «hullete» på toppen er de klare til å snus.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Tørkerull
    Tørkerull

Steg

21

Gjør klar en tallerken med litt tørkepapir til de ferdige lappene. Bruk stekespaden og sjekk om lappene har fått en fin gylden farge på undersiden. Når de begynner å bli litt «hullete» på toppen er de klare til å snus.

Snu lappene og stek videre i ca. 2 minutter på den andre siden.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

22

Snu lappene og stek videre i ca. 2 minutter på den andre siden. 

Legg de ferdigstekte lappene over på tallerkenen.

Steg

23

Legg de ferdigstekte lappene over på tallerkenen.

Stek resten. Ha i en ss med matolje, hvis pannen blir tørr. Skru av platen når du er ferdig og server de varme, toppet med rømmedressingen.

Steg

24

Stek resten. Ha i en ss med matolje, hvis pannen blir tørr. Skru av platen når du er ferdig og server de varme, toppet med rømmedressingen.