Steg
1
Skrell banan. Del bananen i mindre biter med hendene og ha i en liten bolle.
2
Bruk en gaffel og mos bananbitene til det blir til en klumpfri "banangrøt".
3
Knekk egg i en kopp og ha over i bollen. Når du først knekker det i en kopp, kan du enkelt kan fjerne små biter av eggeskall fra koppen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
4
Bland egget godt inn i «banangrøten».
5
Mål opp mel og bakepulver og ha i bollen.
6
Bland alt godt sammen med en gaffelen eller en slikkepott.
7
Finn frem en kopp eller en liten ildfast form. Pensle koppen med litt olje
8
Ha røra over i kopp. La det være igjen litt plass i toppen av koppen, slik at kaken har litt plass til å leve mens den steker. Hvis den er helt full, kan det renne over.
9
Ha i syltetøy i koppen. Det holder med 1/2 ts per kake:).
Bruk det syltetøyet du selv ønsker.
10
Sett koppen inn i mikrobølgeovnen.
11
Still inn mikrobølgeovnen på 900 W og sek i ca. 2 minutter.
husk å ta tiden!
12
Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen, er kaken ferdig. Hvis den ikke er helt ferdig, kan du steke den litt videre. Stek da i 15 sekunder av gangen.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
13
Ta den gjerne ut med en gryteklut, hvis formen er varm. La den avkjøle seg litt – og nyt!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.