Hummus smaker kjempegodt som dipp, og passer perfekt sammen med gulrot, paprika og agurk. Test gjerne med andre grønnsaker også - her er det bare å bruke kreativiteten! Vi har brukt en food processor, men du kan også bruke en stavmikser til å lage hummusen.
Lag hummus: Hell kikertene over i et dørslag. Skyll godt med kaldt vann og rist litt slik at alt vannet renner av.
Du trenger
Finn frem en food processor og ha i kikertene.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og ha i begeret sammen med kikertene.
Ha i tahini og salt.
Sett i kontakten til food processoren.
Mål opp olje og ha i bollen.
Fest lokket godt. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.
Du kan også bruke en stavmikser.
Kjør til blandingen er jevn, det vil si at oljen og kikertene har blandet seg sammen. Hvis du vil ha den litt mer flytende, kan du ta i litt mer olje.
Skjær opp sitron i båter og press ut saften over i hummusen. Press den gjerne over hånden din, slik at det ikke kommer steiner i blandingen.
Kjør blandingen sammen igjen, slik at sitronen blir blandet inn.
Hvis du vil kan du smake til med litt pepper. Når hummusen er klar kan du trekke ut kontakten og ha hummusen over i en skål. Vask gjerne food processoren med en gang.
Det er både viktig og morsomt! Maten skal jo smake godt, og da er det helt nødvendig å bruke smakssansen underveis.
Skyll agurk. Skjær agurkbiten først i tre, og kutt den i staver, slik som vist på bildet.
Skyll gulrot. Skrell forsiktig av det ytterste laget på gulroten. Skjær av endene.
Del gulroten i to. Skjær den så på langs og til slutt i staver.
Skyll paprika. Rens den, slik som vist på bildet.
Skjær paprika i strimler på langs. Den paprikaen du ikke bruker, kan du pakke inn i plast og legge i kjøleskapet. Server grønnsaksstavene på et fat eller en tallerken, sammen med hummusen.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.