Steg
1
Mål opp fullkornshvetemel, sammalt hvete og havregryn. Ha det i en bolle. Trykk på ikonet hvis du vil se videoen vi har laget til denne oppskriften.
2
Mål opp bakepulver og ha i bollen. Rør litt rundt i blandingen.
3
Mål opp margarin eller smør, og ha det i en liten kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la det smelte.
Husk å slå av platen!
4
Ha den smeltede margarinen i bollen med mel.
5
Knekk ett og et egg i en kopp og ha det i bollen. Er du uheldig og får eggeskall i koppen, ta det ut før du har egget i røren.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
6
Mål opp melk og ha den i bollen.
7
Bland alt til en glatt og fin røre. La gjerne røren svelle i 20 minutter før steking.
8
Gjør klar fyllet til vaflene. Skjær skinke, eller et annet kjøttpålegg i strimler og så i biter. Ha gjerne bitene over i en skål.
9
Mål opp revet ost og ha i en skål. Finn frem krydderet.
Riv litt ost på rivjernet - det er vel så bra!
10
Sett stikkontakten til vaffeljernet i støpselet.
11
Bruk en pensel og pensle litt margarin i det varme vaffeljernet.
12
Bruk en øse og hell litt av røren i vaffeljernet.
13
Fordel strimlet kjøtt, revet ost og litt pizzakrydder på toppen. Legg lokket forsiktig ned. La vaffelen steke til den har en gylden farge og ikke sitter fast i vaffeljernet.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
14
Bruk en gaffel og ta ut vaffelen når den er ferdig stekt. Legg den på en rist, og stek resten av vaflene på samme måte.
Husk å ta ut stikkontakten til vaffeljernet!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.