Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
3
Ha salt og bakepulver i bollen. Rør litt rundt med teskjeen, slik at det blander seg litt sammen.
4
Mål opp vann og olje, og ha i bollen.
Du kan også ha i litt skinkebiter, revet ost og hakkede urter i deigen.
5
Rør sammen til en glatt deig med sleiven.
Ha i litt mer mel.
6
Ha deigen over på en benk og kna deigen godt sammen, gjerne i 5 minutter.
7
Finn frem et stekebrett med bakepapir. Rull deigen til en pølse. Del pølsen i 6 små deler.
Del pølsa i samme antall deler, som antall porsjoner du har valgt.
8
Form rundstykkene ved å legge hånda lett som en skål over deigbitene og bevege dem rundt til de er fine og runde. Du kan også bruke hendene dine til å forme ryndstykkene (slik som på bildet). Legg dem over på stekebrettet.
9
Sett brettet midt i stekeovnen, og stek i 20 minutter.
Husk å ta tiden!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
10
Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i ca. 5 minutter til avkjøling. Smør så rundstykkene med det pålegget du liker!
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.