Lyst til å lage noen raske, enkle rundstykker etter skolen? Her har vi brukt samme deig som man bruker til pinnebrød og stekt dem i ovnen. Det blir nesten som scones, og smaker aller best når de er ferske og varme. I denne oppskriften gir 6 porsjoner 6 rundstykker.
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.
Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
Du trenger
Ha salt og bakepulver i bollen. Rør litt rundt med teskjeen, slik at det blander seg litt sammen.
Mål opp vann og olje, og ha i bollen.
Du kan også ha i litt skinkebiter, revet ost og hakkede urter i deigen.
Rør sammen til en glatt deig med sleiven.
Ha i litt mer mel.
Ha deigen over på en benk og kna deigen godt sammen, gjerne i 5 minutter.
Finn frem et stekebrett med bakepapir. Rull deigen til en pølse. Del pølsen i 6 små deler.
Del pølsa i samme antall deler, som antall porsjoner du har valgt.
Form rundstykkene ved å legge hånda lett som en skål over deigbitene og bevege dem rundt til de er fine og runde. Du kan også bruke hendene dine til å forme ryndstykkene (slik som på bildet). Legg dem over på stekebrettet.
Sett brettet midt i stekeovnen, og stek i 20 minutter.
Husk å ta tiden!
Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i ca. 5 minutter til avkjøling. Smør så rundstykkene med det pålegget du liker!
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.