Steg
1
Sett en rist midt i en tom ovn.
2
Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk under- og overvarme.
3
Knekk egg i en bolle.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
4
Mål opp ost og ha i skålen.
Riv litt ost på et rivjern - det er vell så bra!
5
Mål opp kremfløte og ha i skålen.
6
Visp sammen blandingen med en gaffel.
7
Legg kanten av en skive med spekeskinke over en annen, slik at de blir til en stor.
8
Legg spekeskinkene i en liten ildfast form. Press lett ned, slik at de dekker kantene.
9
Vask cherrytomat. Del cherrytomatene i 4. Bruk gjerne en brødkniv til å kutte tomatene med, det er enklere.
10
Ha tomatbitene i formen med spekeskinken.
11
Hell eggeblandingen over i formen.
12
Klipp timian i mindre biter og dryss over formen.
13
Sett formen i ovnen og stek i 15 minutter.
Husk å ta tiden!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
14
Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter til å ta ut formen, og sett den på gryteunderlaget. La formen stå i 5 minutter før du spiser, slik at den ikke er alt for varm.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.