Dette er en liten eggeform som du kan lage deg etter skolen. Godt og enkelt! Lager du til mange, kan du godt lage dem i et muffinsbrett.
Sett en rist midt i en tom ovn.
Sett stekeovnen på 190 °C. Bruk under- og overvarme.
Knekk egg i en bolle.
Du trenger
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Mål opp ost og ha i skålen.
Riv litt ost på et rivjern - det er vell så bra!
Mål opp kremfløte og ha i skålen.
Visp sammen blandingen med en gaffel.
Legg kanten av en skive med spekeskinke over en annen, slik at de blir til en stor.
Legg spekeskinkene i en liten ildfast form. Press lett ned, slik at de dekker kantene.
Vask cherrytomat. Del cherrytomatene i 4. Bruk gjerne en brødkniv til å kutte tomatene med, det er enklere.
Ha tomatbitene i formen med spekeskinken.
Hell eggeblandingen over i formen.
Klipp timian i mindre biter og dryss over formen.
Sett formen i ovnen og stek i 15 minutter.
Husk å ta tiden!
Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter til å ta ut formen, og sett den på gryteunderlaget. La formen stå i 5 minutter før du spiser, slik at den ikke er alt for varm.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.