Steg
1
Sett en kjele på kokeplaten. Hvis du har kjøleskapskalde egg; Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.
Legge eggene forsiktig ned i vannet når det koker.
2
Skru kokeplaten på full varme. Sett tidsuret på 8 minutter når vannet begynner å koke. Skru temperaturen litt ned når vannet har begynt å koke, så det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
3
Skjær brød i skiver.
4
Del avokado i to og ta vekk steinen, dersom du skal bruke hele (hvis du bare skal bruke halve kan du bruke den delen der steinen ikke er). Bruk en skje til å ta ut avokadokjøttet fra skallet.
5
Ha avokadoen i en liten skål eller på en tallerken. Mos avokadoen med en gaffel.
6
Krydre med sitronsaft, salt og pepper. Bland sammen. Smak på mosen, for å justere smakene.
7
Legg avokadomosen på brødet, og smør den litt utover med gaffelen.
8
Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann.
Husk å skru av platen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
9
Del egg i to, og server avokadomosen med kokt egg og gjerne litt friske urter.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.