Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
2
Mål opp hvetemel og sammalt hvete, og ha i en bolle.
3
Mål opp bakepulver og ha i bollen.
4
Knekk ett og ett egg i en kopp, og ha det i bollen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
5
Mål opp yoghurt og ha i bollen. Bruk en spiseskje til å skrape ut alt.
6
Mål opp olje og ha i bollen.
7
Bruk spiseskjeen eller en sleiv, og bland sammen røren.
8
Vask squash. Riv squashen med et rivjern. Stopp å riv når du har fått den mengden du trenger.
Du kan godt skjære av tuppene.
9
Ha revet squash over i røren.
10
Mål opp ferdigrevet ost og ha over i røren.
Riv litt ost på rivjernet - det er vell så bra!
11
Skjær salami i strimler og så i biter.
12
Ha salamien over i bollen.
13
Bland godt. Finn frem et stekebrett og dekk det med bakepapir.
14
Sett muffinsformene på stekebrettet. Bruk 2 spiseskjeer til å fordele røren i muffinsformene.
Det går også ann å bruke vanlige muffinsformer, men da trenger du litt flere.
15
Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 25 minutter.
Husk å ta tiden!
16
Sett frem et gryteunderlag og en rist på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
17
Flytt muffinsene over på risten og la dem avkjøle seg.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.