Disse muffinsene med squash, ost og salami er supre å lage når du kommer hjem fra skolen og har lyst på noe godt. Kanskje du kan lage dem sammen med en venn? Om dere ikke spiser opp alle sammen, er de kjempegode å ha i matpakken dagen etter. Det går også fint å fryse dem.
Denne oppskriften gir 6 porsjoner
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Mål opp hvetemel og sammalt hvete, og ha i en bolle.
Du trenger
Mål opp bakepulver og ha i bollen.
Knekk ett og ett egg i en kopp, og ha det i bollen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Mål opp yoghurt og ha i bollen. Bruk en spiseskje til å skrape ut alt.
Mål opp olje og ha i bollen.
Bruk spiseskjeen eller en sleiv, og bland sammen røren.
Vask squash. Riv squashen med et rivjern. Stopp å riv når du har fått den mengden du trenger.
Du kan godt skjære av tuppene.
Ha revet squash over i røren.
Mål opp ferdigrevet ost og ha over i røren.
Riv litt ost på rivjernet - det er vell så bra!
Skjær salami i strimler og så i biter.
Ha salamien over i bollen.
Bland godt. Finn frem et stekebrett og dekk det med bakepapir.
Sett muffinsformene på stekebrettet. Bruk 2 spiseskjeer til å fordele røren i muffinsformene.
Det går også ann å bruke vanlige muffinsformer, men da trenger du litt flere.
Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 25 minutter.
Husk å ta tiden!
Sett frem et gryteunderlag og en rist på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget.
Husk å skru av ovnen!
Flytt muffinsene over på risten og la dem avkjøle seg.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.