12 tøffe mattips!
1. Saks er supert – til å klippe urter, dele pizza eller kokt skinke og salami biter.
2. Ostehøvelen er genial å bruke når du skal skjære agurk og andre grønnsaker i tynne skiver.
3. Ble suppa eller sausen for salt? Legg oppi et par rå, skrelte poteter og kok i noen minutter, så suger den til seg saltet.
4. Er salaten og grønnsakene litt slappe og triste? Legg dem i iskaldt vann en stund, så blir de pigge igjen.
5. Bruk ostehøvelen til å høvle hardt smør, så blir det mykt på en-to-tre.
6. La eggene stå på kjøkkenbenken en stund når du skal bake, så er de ikke iskalde når du skal bruke dem. Da blir resultatet mye bedre.
7. Har du ikke kjevle? Bruk en flaske isteden. Husk å vaske den godt først!
8. Bruk eggedeler til å dele jordbær og kiwi med. Supert for kjapt å få tynne skiver til å pynte kaker med.
9. Smuldre tørkede urter mellom fingrene, så får du mer smak ut av dem.
10. Skyll løken i kaldt vann etter at du har skåret den opp. Da forsvinner noe av den sterke smaken. Husk å tørke godt om den skal stekes!
11. Legg en fuktet klut under skjærebrettet, så ligger det stødig.
12. Har maten blitt brent? Brent mat smaker ikke godt, og er ikke sunt å spise. Om maten blir brent er det dessverre bare en ting å gjøre – kast den og begynn på nytt.
- Nå er det din tur til å vise hva du kan!