Har du lyst på pai til middag? I denne paien bruker du ferdig paibunn fra butikken og bretter kantene rundt fyllet. Når du har laget denne et par ganger kan du kanskje prøve å lage hjemmelaget paibunn?
Denne oppskriften gir 4 porsjoner
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Skjær purre i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.
Du trenger
Ha purreskivene i et dørslag og skyll dem godt til sanden er borte. La den renne godt av seg mens du fortsetter med oppskriften.
Du kan godt skylle det i to omganger.
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin.
Ha i purren når margarinen slutter å bruse.
Stek purren til den har blitt helt myk og blank. Dette tar ca. 3 minutter.
Skru av platen og skyv stekepannen til side.
Har du husket å skru av platen?
Vask skjærebrettet og kokkekniven. Tørk dem godt med et kjøkkenhåndkle.
Skjær skinke i strimler og så i biter. Ha bitene over i stekepannen med purre.
Bruk en spiseskje eller en gaffel, og ha i fetaost.
Knekk ett og ett egg i en kopp, og ha dem over i stekepannen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Bland alt godt med stekespaden.
Finn frem et stekebrett og rull ut paideigen.
Hell purreblandingen midt på paideigen.
Trykk den litt utover så den blir jevn.
Brett kantene på deigen opp rundt fyllet som en kant.
Dryss over revet ost.
Legg noen osteskiver på toppen, eller riv litt ost på et rivjern og legg på - det er vell så bra!
Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 35 minutter.
Husk å ta tiden!
Vask agurk. Skjær av den mengden agurk du trenger og del agurkbiten i to. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg.
Del hver del i to og skjær i staver, slik som på bildet. Sett frem agurken på bordet slik at gjestene kan forsyne seg når dere spiser. Bruk gjerne en skål eller tallerken.
Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la paien stå i ca. 5 minutter til avkjøling før du serverer den.
Husk å skru av ovnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.