Denne gryten er supergod! Karri er en av de vanligste krydderblandingene i verden og stammer opprinnelig fra India. Gryten passer perfekt på en kald vinterdag.
Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en skål.
Du trenger
Skrell gulrot og skjær i tynne skiver. Bruk klogrepet, som vist på bildet til høyre, slik at du ikke skjærer deg. Legg bitene sammen med løken.
Skyll paprika og del den i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet.
Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg dem sammen med de andre grønnsakene.
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin.
Ha i strimlet svinekjøtt når margarinen slutter å bruse.
Strek strimlene til de har en fin brunfarge. Dette tar ca. 5 minutter. Sett frem en kjele i nærheten.
Løft de stekte strimlene over i kjelen. La stekefettet være igjen i stekepannen.
Ha grønnsaker og karri i stekepannen.
Stek i to minutter mens du rører hele tiden.
Skru av stekeplaten og ha grønnsakene opp i kjelen sammen med kjøttet.
Har du husket å skru av platen?
Hell kokosmelk i kjelen.
Mål opp vann og ha i kjelen. Ha i buljongterning.
Mål opp honning og ha i kjelen.
Rør litt rundt med en sleiv og plasser kjelen på en kokeplate.
Skru platen på full varme for å få gryta til å koke.
Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp. Rør litt rundt. La det småkoke i 15 minutter, eller til du er ferdig med å lage resten av maten.
Mens gryta koker kan du koke ris. Les på pakken og finn ut hvor lenge risen skal koke.
Sett en kjele på en ledig kokeplate. Bruk et desilitermål, eller en mugge og fyll kjelen halvfull med vann. Skru platen på fullt.
Ha salt i vannet.
Bruk en klype og legg posene med ris i vannet. Kok dem så lenge det står på pakken. Skru ned til middels varme, slik at det ikke koker over.
Husk å ta tiden!
Bruk klypen og ta posene med ris ut av vannet når de er ferdige. Legg dem på en tallerken. Posene rives enkelt opp når du serverer dem.
Husk å skru av begge platene!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Kommentarfeltet er stengt for nye kommentarer!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.