Pannekaker er kjempegodt! Vi har servert dem med blåbærsyltetøy, men de smaker også godt med andre typer syltetøy, bacon eller sukker. Oppskriften gir ca. 8 pannekaker, og passer fint til en familie på 4 personer.
Mål opp mel og ha det i en stor bolle.
Du trenger
Ha i salt.
Mål opp melk.
Ha i ca. halvparten av melken.
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
Bruk en håndmikseren og bland til røren er jevn og klumpefri.
Ha i resten av melken.
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i røren. Er du uheldig og får eggeskall i koppen, ta det ut før du har egget i røren.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Bland alt godt med håndmikseren i ca. 1 minutt. La røren stå i 30 minutter på benken før du begynner å steke.
Husk å ta tiden!
Sett stekepannen på platen, skru på middels varme. Ha i en ts smør.
Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen når smøret slutter å bruse.
Når pannekakerøren begynner å stivne kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk en stekespade.
Snu pannekaken og stek den på den andre siden. Når pannekaken er blitt brun på begge sider, er den ferdig.
Legg pannekaken over på en tallerken.
Legg et rent kjøkkenhåndkle, eller en tallerken, over pannekakene.
Stek resten på samme måte. Ha i 1 ts smør for hver andre pannekake du steker. Server med blåbærsyltetøy.
Har du husket å slå av stekeplaten?
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Feltene markert med * må fylles ut før du kan legge til meningen din
Upassende innhold fjernes.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.